18. mars – Afghanistan under lupen: en samtale med Terje Magnussønn Watterdal

Torsdag 18. mars inviterer YATA Oslo til «Afghanistan under lupen» med Landdirektør for Afghanistankomiteen, Terje Magnussønn Watterdal.

Fredsforhandlinger mellom Taliban og den afghanske regjeringen har pågått siden september 2020. Til tross for at forhandlingspartene nå sitter ved forhandlingsbordet i Doha, forverres likevel sikkerhetssituasjonen på bakken i Afghanistan.

Hvorfor øker volden mens det forhandles om fred? Hvilke forhåpninger har afghanere flest til fredsforhandlingene? Og, hva kan egentlig gjøres for å forbedre sikkerhetssituasjonen i landet?

Terje Magnussønn Watterdal er for tiden stasjonert i Kabul som Landdirektør for Afghanistankomiteen (NAC). Han har bakgrunn som seniorekspert for ulike FN-organer i Afghanistan og har fungert som utdanningsrådgiver for en rekke ulike regjeringer i Midtøsten- og Sørøst-Asia. Afghanistankomiteen har i førti år jobbet for et fredelig Afghanistan. Gjennom forskjellige utviklingsprogrammer har komiteen støttet det afghanske folket i utvikling av et fredelig, demokratisk og egalitært samfunn med respekt for menneskerettigheter, likestilling, likeverd og mangfold.
Dette arrangementer er et samarbeid mellom Afghanistankomiteen og YATA Oslo. 

Link til arrangementet: https://www.facebook.com/events/433704267894431/