2. februar. Den russisk-ukrainske krigen – militærstrategi og operasjoner

YATA Trondheim inviterer til foredrag med Palle Ydstebø om «den russisk-ukrainske krigen – militærstrategi og operasjoner».

Når: Torsdag 2. februar fra kl. 18.00
Sted: A2, Handelshøyskolen (Klæbuveien 72)

Sett bort ifra Krim-krisen i 2014, er det snart et år siden begynnelsen av Russlands invasjon av Ukraina. Den russiske angrepskrigen har sørget for store ødeleggelser i ukrainske byer og kampene i Ukraina har også medført til at mange mennesker har mistet livet. Kritisk infrastruktur har også ved flere anledninger blitt satt ut av spill, som følge av de strategiske angrepene fra russisk side. Foredraget med Palle Ydstebø vil gi en gjennomgang av krigen, først med oppkjøringen fram til invasjonen og overgang til Donbas – og deretter operasjonene fram til i dag. Ydstebøs kompetanse og interesse for blant annet krigshistorie (1800 til i dag), strategi, operasjonskunst, doktriner og landmakt generelt og i SSSR/Russland – vil bidra godt til å belyse krigens utvikling. 

Palle Ydstebø (Oberstløytnant) er hovedlærer ved seksjon for landmakt ved Krigsskolen. Han har militær utdanning fra Luftforsvaret, Krigsskolen og Forsvarets stabsskole. Han har variert tjeneste i Forsvaret fra Luftforsvaret, Ingeniørvåpnet, Hærstaben, Etterretningstjenesten og Forsvarets stabsskole, samt internasjonal erfaring fra Afghanistan, Tyskland og FN-styrken i Sør-Sudan. 

Foredraget er åpent for alle og gratis, vi sees!

Trykk på lenken for å komme til arrangementet på Facebook: Facebook