23. mars – «Hva nå, Kamala Harris?»

Den 23. mars inviterer YATA Oslo til «Hva nå, Kamala Harris?» med Christina Pletten og Hilde Restad.

Kamala Harris skapte historie da hun i fjor ble valgt inn som USAs første kvinnelige – og fargede – visepresident. Det er ikke uten sine utfordringer. Allerede har hun vært utsatt for alt fra diskriminerende og sjikanerende kommentarer under valgkampanjen til heftige diskusjoner knyttet til skovalg etter Vogue-forsiden hennes. Harris var heller ikke en selvsagt visepresidentskandidat; særlig hennes fortid som aktor for påtalemyndigheten i California høstet mye kritikk.

Så hva kan vi forvente fra Kamala Harris de neste fire årene? Hva skjer om hun må ta over presidentvervet? Og er hun en presidentkandidat demokratene kan stille seg bak i 2024?

Christina Pletten er kommentator i Aftenposten og tidligere USA-korrespondent, og har dekket fire presidentvalg. Hun har mastergrad fra New York University og har bodd hele 14 år i USA.

Hilde Restad er førsteamanuensis ved Bjørknes Høyskole hvor hun blant annet forsker på amerikansk politikk og underviser ved Peace and Conflict Studies. Restad har både master og doktorgrad i Foreign Affairs fra University of Virginia.

Arrangementet finner sted på zoom den 23. mars klokken 18:00.