3. november – Helge Blakkisrud om konflikten i Nagorno-Karabakh

Området Nagorno-Karabakh har i en årrekke vært gjenstand for konflikt mellom Armenia og Aserbajdsjan. Den siste tiden har uroligheter i regionen igjen preget avisoverskriftene. Men hva handler egentlig konflikten i Nagorno-Karabakh om? Hvordan startet konflikten og hvorfor har den blusset opp igjen? Og hva har krigen i Ukraina å si for situasjonen?

Torsdag 3. november inviterer vi til en samtale med Helge Blakkisrud om hva som ligger til grunn for den langvarige konflikten i Nagorno-Karabakh, hvordan regionale stormaktsdynamikker påvirker situasjonen og veien videre. Arrangementet er åpent for alle og krever ingen påmelding.

Helge Blakkisrud er statsviter, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og seniorforsker ved NUPI. Blakkisrud jobber med problemstillinger knyttet til nasjonalisme, nasjonal identitet og regimelegitimitet i dagens Russland. I tillegg har han forsket mye på utviklingen i ikke-anerkjente stater, herunder Nagorno-Karabakh.

Ordstyrer for samtalen er Josefine Fusdahl, styremedlem i YATA Oslo. Arrangementet foregår på Galleriet på Chateau Neuf, 3. november klokken 19.00. 

Velkommen! 

Lenke til arrangement på Facebook: https://fb.me/e/2OW81Ydsn