Om YATA

OM YATA

YATA står for Youth Atlantic Treaty Association, og er nettverket for studenter, kadetter og unge yrkesaktive med interesse for utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk. YATA har avdelinger rundt om i Europa hvor YATA Norway er den norske avdelingen.

YATA Norge har aktive lokallag i Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Kristiansand med mange aktiviteter. Alle som engasjerer seg hos oss er frivillige og hvem som helst kan bli medlem. Nettverket vårt består av over 1800 unge entusiaster fra hele Norge. Vi ligger organisert under Den norske atlanterhavskomité.

YATA Norge er en politisk uavhengig organisasjon. Det betyr at vi har ingen tilknytning til politiske partier eller sponsorer. YATA jobber for å gi Norges unge og fremtidige ledere innen utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk et godt grunnlag for å ta reflekterte beslutninger. Kunnskap og diskusjon er målet i alt vi gjør.

Vi er opptatt av å skape gode muligheter for våre medlemmer. Mange av våre arrangementer har fri adgang også for den som ikke er medlem. Du trenger ikke å være ekspert eller ha store ambisjoner for å være med i YATA. Din interesse i utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk er det eneste som trengs. Medlemskap forplikter deg ikke til noe. Selv om du ikke bor nær et lokallag kan du være medlem og motta spennende nyheter fra oss.

Hva vi gjør

YATA sine lokallag arrangerer faglige og sosiale arrangementer gjennom hele året. Du kan delta på utflukter, seminarer, foredrag og andre møter for unge likesinnede som interesserer seg for utenriks- og sikkerhetspolitikk. De siste årene har våre medlemmer besøkt flere ambassader, blitt med på utflukt til militære leirer og øvelser, utfordret hjernecellene sine på YATA-quiz, deltatt på seminarer om alt fra Arktis til Afghanistan, og reist til konferanser og studieturer i utlandet, inkludert Belgia, Danmark, Jordan og Storbritannia.

Hvordan blir jeg medlem?

Kjempelett! Du bare melder deg inn og blir umiddelbart registrert. Medlemskap koster 50 kr per år. Enhver med interesse for sikkerhets- og utenrikspolitikk er hjertelig velkommen som medlem i YATA. Alle slags unge folk med ulike bakgrunner, jobber, studier og politiske ståsted er medlem hos oss. Som medlem får du unike invitasjoner og muligheter som ikke er åpne for resten av publikum.

Bli med i et faglig og sosialt nettverk med andre unge som er interessert i utenriks-, forsvars og sikkerhetspolitikk. Vi skaper muligheter!

Om oss

Vi er et nettverk for unge med interesse for utenriks- og sikkerhetspolitikk. Lokallag i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Kristiansand.

Kontakt

post@yata.no

YATA Norge c/o DNAK, Fridtjof Nansens plass 8, 0160 Oslo