Vi lanserer podcast!🎙

Fikk du ikke nok av Norsec? Ikke vi heller! I løpet av de neste ukene vil vi publisere podcaster med både nye eksperter og eksperter fra Norsec-konferansen.

NorSec 2021 podcast-serien inneholder dybdeintervjuer, presentasjoner og paneldiskusjoner fra konferansen som fant sted i mars 2021 og som tok for seg ulike sikkerhetsutfordringer et tiår etter den arabiske våren.

Hver episode fokuserer på aspekter som sosiale bevegelser, jihadisme, stormaktpolitikk og menneskerettigheter. Blant ekspertene du kan høre i vår podcastserie er: Jon Nordenson, Jacob Høigilt, Petter Nesser, Bjørn Olav Utvik, Morten Bøås, Pinar Tank, Sverre Lodgaard, Kjetil Selvik og Charlotte Lysa.

I den første podcast-episoden kan du høre YATA Oslos nestleder, Mathea Reine-Nilsen, og Jon Nordenson snakke om den kritiske rollen som internettaktivisme hadde før, under og etter den arabiske våren. Jon Nordenson er ekspert i Midtøsten og Nord-Afrika. Han vil snakke om sosiale mediers rolle under den arabiske våren, og hvordan aktivisme på nettet har utviklet seg over tid, i lys av både teknologiske fremskritt og hendelser som krigen mot terror og COVID-19-pandemien.

I andre episode snakker vi om religion og politikk i den arabiske verden med Jacob Høigilt. Høigilt er professor i moderne arabisk kultur og språk ved Universitetet i Oslo, og har forsket på islamistisk ideologi og aktivisme i Egypt, Libanon og Palestina siden tidlig på 2000-tallet.

I tredje episode snakker vi med professor i Midtøstenstudier, Bjørn Olav Utvik, og dykker dypere inn i Saudi-Arabias rolle i den arabiske våren. Utviks arbeid fokuserer på den samtidige politiske historien i Midtøsten. Han er den ledende nordiske spesialisten på islamistiske bevegelser i regionen. Vert for episoden er leder av YATA Oslo, Emil Klashaugen.

Hvis du ikke fikk med deg alt fra NorSec eller vil høre noe igjen, kan du høre dette i podcastformat under samme bruker, eller du kan se det på youtube-kanalen vår her.